Angst om je te uiten?

Stembevrijding helpt je dwars door je blokkades heen


Drempel
Ik herinner me nog goed hoe vrij ik me als jong kind voelde. En ook hoe ik in mijn puberteit en jong-volwassenheid een rem had om me te uiten. Als me iets dwars zat, dan voelde ik dat letterlijk als een drempel die ik niet over durfde. Dan hield ik mijn mond maar of het kwam er dagen of zelfs weken - na relatief kleine voorvallen-  alsnog met veel drama en huilen uit.
Voor degene om wie het ging was dit dan natuurlijk moeilijk te hanteren. Zo werd ik steeds angstiger en het leidde er ook toe dat ik ernstig ziek werd.Open gebroken
Ondanks mijn angsten bleef ik zoeken naar mogelijkheden om uit mijn beklemde situatie te komen én ik vond die ook. Tijdens een opname klinische psychotherapie -waar ik de eerste weken niet sprak - kreeg ik op een dag een briefje van een van de therapeuten:  "Laat eens wat van je horen". Die uitnodiging pakte ik met heel mijn hart en ziel aan: de basis voor mijn pad naar bevrijding was gelegd.
Een jaar later begon ik met cursussen "Zingen voor je plezier" en via hen kwam ik in contact met stembevrijder Jan Kortie. Tijdens het eerste weekend bij hem brak ik letterlijk open
De rest is historie. Zeven jaar later werd ik stembevrijder en ik begeleid zelf nu alweer 13 jaar mensen naar het zichzelf laten horen. En via die weg naar het bevrijden van hun ware zelf.

Opgekropte gevoelens
Ook deze week kwamen er heel wat mensen bij me die moeite hebben zichzelf te uiten. Zij ervaren angst en paniek als ze voor een groep moeten spreken. Ze vinden het moeilijk om nee te zeggen en grenzen te stellen. Ze houden zich in en uiten hun emoties niet.
Boosheid is bijvoorbeeld lastig te hanteren. Daar zit dan vaak weer diep verdriet onder. Maar ook gevoelens als ongemak, weerstand, schaamte, schuld, verlatings- en bindingsangst en jaloezie worden vaak lange tijd onderdrukt.  Daardoor hebben opgekropte gevoelens zich opgebouwd in hun lichaam en keel, ademen ze oppervlakkig en voelen ze zich gevangen.

Naar de kern
Door middel van stembevrijding en stemhealing, vaak in combinatie met opstellingen en trancereizen gaan we met elkaar naar de kern van deze blokkades, zodat jij je kunt overgeven aan wat er geuit wil worden. Meestal kom je bij me als de tijd daarvoor rijp is en je klaar bent om de gevoelens toe te laten, te dragen, te verwerken en te uiten. Je zult dat waarschijnlijk voelen als een combinatie van verlangen en spanning om het aan te gaan. Soms jaren nadat het je is aangeraden of je voor het eerst over stembevrijding hoorde.
Het is niet ongebruikelijk dat er heftige ervaringen en trauma's ten grondslag liggen aan het patroon dat is ontstaan.Nieuwsgierig
Een van de sleutels is nieuwsgierig te worden naar wat je in je lichaam voelt als je geraakt wordt. Dus in plaats van het gevoel onmiddellijk weg te willen hebben of er vandaan te vluchten met jouw arsenaal aan afweermechanismen, kies je er juist voor erop te focussen. Ernaar in te ademen en het in klanken naar buiten te brengen. Eenvoudig en enorm verruimend.

Je ziel wil zingen
De ziel kent ook alleen maar eenvoud. Onze mind maakt het ingewikkeld. En jouw ziel wil zingen. Luister maar naar jonge kinderen. Die hoor je voortdurend zingen, neuriën en geluiden maken. Ook zie je bij hen dat ze uiten wat er in hen leeft: even heel hard gillen of huilen en dan lachen ze alweer. Als dat er allemaal mag zijn, dan stroomt de energie en blijft er niks "hangen".

Opgelucht, vrij en dankbaar
Mijn vriend zegt altijd dat mensen bij mij binnen 10 minuten huilen. En eigenlijk is dat wel waar. Niet dat dit een doel is. Maar als we gaan mediteren, ons lichaam voelen, dieper ademen en klanken gaan maken, dan dienen de emoties zich vanzelf aan. Mijn eigen stem en sjamanendrum ondersteunen daarbij.
Vaak is er angst omdat de onderdrukte emoties zo overweldigend lijken. Als ze echter met gerichte aandacht gevoeld en zingend geuit worden, valt dat eigenlijk altijd enorm mee. Bovendien weet ik zeker dat jij het aankunt met mijn aanwezigheid. Zo kun jij jezelf stap voor stap bevrijden. Dwars door je angst heen. Want elk gevoel in jou heeft een klank, kun je zingend uiten. En dat opent je, geeft ruimte en opluchting.

Vreugde en écht contact
In een groep voelen de deelnemers snel verbinding en door de veilige setting durven ze te oefenen zichzelf écht te laten horen aan meerdere mensen tegelijk. Juist doordat het spannend is, is er ook veel groei. En ik word daar enorm blij van. Trouwens, de hele groep roept het uit van vreugde als één van hen zich geopend heeft en uit het hart heeft durven zingen.Verlang jij er ook zo naar je vrij te uiten?
Ik begeleid je graag er graag bij.
Meld je aan voor een individuele sessie "proeven aan stembevrijding" live in Vleuten of online.
Ook ben je welkom voor een workshop, weekend of retreat. Kijk bij ons aanbod.


Je bent van harte welkom

Warme groet,

Jacky

Meer inspiratie

Angst is een illusie

Ja, inspireer me

Bewoon jij je lichaam of leef je in je hoofd?

Ja, inspireer me
Ja, ik wil contact

Laat je inspireren door Jacky

Voor oefening, inspiratie en wonderbaarlijke verhalen. Ontvang nu meteen mijn gratis chakra klankmeditatie.
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.
Jacky Peeters

Cadeau van Jacky

Schrijf je in voor de inspiratiemails en ontvang mijn Chakra-klankmeditatie voor balans en het openen van je stem.
Chakra
* Met het aanklikken van bovenstaande knop ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Jacky Peeters.